Ny singel «Surabaya Johnny» tilgjengelig nå!

singelcover-til-nett iTunes 2Spotify

 

Singelslipp 2. mars: Surabaya Johnny

Mandag 2. mars 2015 ville den tyske komponisten Kurt Weill ha fylt 115 år om han hadde vært velsignet med å få leve så lenge. I den anledning slipper Kurt Weill Ensemble singelen Surabaya Johnny. Låta er en forsmak på debutalbumet Lonely Songs som slippes 23. april.

Surabaya Johnny er blant Weills mest kjente sanger, hentet fra musikalen Happy End fra 1929, med tekst av Bertolt Brecht. Musikalen hadde liten suksess i sin samtid, og ble tatt ned etter bare tre forestillinger. Den ble ikke satt opp igjen før i 1958, åtte år etter Weills død. Likevel er noen av sangene fra denne musikalen blitt stående som de mest kjente i Brecht/Weills produksjon, slik som Bilbao Song og altså Surabaya Johnny.

Sangen synges av en ung jente som er i ferd med å bli forlatt av Surabaya Johnny. Han har lovet henne gull og grønne skoger, men det viser seg at han ikke var den han ga seg ut for. Han har bedratt henne fra første stund: ”Du ville ikke ha kjærlighet, Johnny, du ville ha penger, Johnny! ”

Brecht og Weill maler frem fortvilelsen til den unge jenta som både elsker og hater denne mannen: ”Du forlangte alt, Johnny, jeg ga deg mer, Johnny! Få den pipa ut av kjeften, din hund!”

Surabaya Johnny er arrangert for ensemblet av Sigrun Eng.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.