Om Kurt Weill Ensemble

Kurt Weill Ensemble er en utvidelse av Kurt Weill Duo, som består av Hilde Leite Gaupås, vokal og Sigrun Eng, cello. Morten Michelsen er med på klarinetter, og Andreas Utnem på trøorgel/tangenter.

Kurt Weill Duo har jobbet med Weill-repertoaret i mange år og har hatt flere konserter i og omkring Oslo. De har også turnert i Tyskland, med konserter i Berlin, Schwarzenberg og Dessau (Kurt Weill Zentrum).

Repertoaret er i første rekke hentet fra Kurt Weills samarbeid med Bertolt Brecht (ca.1920-1933), men har også innslag av sanger fra hans tid i USA (1935 og frem til hans død i 1950). Sangene fremføres på tysk og engelsk.

Kurt Weill Ensemble fremhever det dempede, såre uttrykket som er tilstede i mye av Weill- materialet.

Hilde Leite Gaupås’ uttrykksfulle stemme har en brodd som leder tankene til Edith Piaf og Lotte Lenya. Hun har bakgrunn fra jazztradisjonen, og nærmer seg Weill på jazzsangerens premisser. Med musikere som alle opererer i skjæringspunktet mellom improvisert musikk, rytmisk musikk og klassisk musikk, beholdes tidskoloritten fra Weills tid, samtidig som musikken får et åpnere, dagsaktuelt preg.

Hilde-Foto-KAaO

Hilde Leite Gaupås

Hilde Leite Gaupås (født 1972, Asker) har utdannelse i jazzsang, komposisjon og pedagogikk fra Østlandets Musikkonservatorium/Norges Musikkhøgskole, hos blant andre Elin Rosseland, Sidsel Endresen, Mikhail Alperin og Asbjørn Schaathun. Som vokalist har hun en forkjærlighet for det minimalistiske, åpne og ”rufsete” lydbildet, og har siden 90-tallet vært inspirert av gamel cabaret-musikk og musikere som Tom Waits, Marianne Faithfull, Lotte Lenya og Edith Piaf.
På 90- og 2000-tallet jobbet hun med gitarist og basist Åsmund Reistad i duoen Snakkebobler, senere Gaupås/Reistad Duo. Hilde Leite Gaupås har også solid undervisningserfaring, både på kulturskole, høgskole og universitet.

Sigrun-Foto-KAO

Sigrun Eng

Sigrun Eng (født 1977, Vingrom)  har klassisk utdanning fra Norges musikkhøgskole og musikkhøgskolen i Dresden (Tyskland), samt en videreutdanning i jazz og improvisasjon fra Norges musikkhøgskole. Hun er frilansmusiker med oppdrag i en rekke prosjektensembler i krysningsfeltet mellom jazz, folkemusikk og kammermusikk, blant annet med Thomas Strønen, Nils Økland, Anders Lønne Grønseth, Becaye Aw m.fl. Med trioen Slagr og kvartetten Tokso har hun vært med på en rekke kritikerroste utgivelser.

Morten-Foto-KAaO

Morten Michelsen

Morten Michelsen (født 1974, Tromsø) spiller til daglig i Forsvarets Stabsmusikkorps. Han har utdannelse fra Norges musikkhøgskole og Conservatoire National de Versailles i Frankrike. Morten har i flere år jobbet som musiker, arrangør, orkesterleder ved bl.a. Hålogaland Teater, Riksteatret, Oslo Nye Teater, Nationaltheatret, og Edderkoppen Teater. Han har også jobbet som musikkprodusent for NRK i forbindelse med filmen/tv-serien «ORPS», og som festivalprodusent for Nordland Musikkfestuke i Bodø, og Jødisk Museum i Oslo. Morten er i tillegg leder for Urban Tunélls klezmerband som har gitt ut tre CD-er og turnert i Russland, Tyskland, USA, Danmark, Nederland, Sverige og Norge.

 

 

Andreas-Foto-KAaO

Andreas Utnem

Andreas Utnem (født 1974, Oslo) er musiker, komponist og arrangør, med utdannelse fra Universitetet i Oslo og Norges musikkhøgskole. Han spiller piano, orgel og harmonium, og er aktiv innen flere sjangre – særlig jazz og folkemusikk. Andreas samarbeider med en rekke av Norges fremste musikere, som folkemusikerne Gjermund Larsen og Ingebjørg Bratland, jazzmusikerne Trygve Seim og Bjørn Klakegg samt en rekke profilerte artister som for eksempel Sissel Kyrkjebø, Julius Winger, Espen Lind, Carola og Bjørn Eidsvåg. Han er dessuten musikalsk leder i Tøyenkirka (Kirkens Bymisjon Oslo) og har hatt ansvaret for musikken ved teateroppsetninger på bl.a. Nationaltheatret, Stockholms Stadsteater og Oslo Nye Teater, sist med ny teatermusikk til Peer Gynt høsten 2014 på Nationaltheatret.